into

in-to*

Aluminium

Aluminium ramen en deuren staan zonder twijfel gelijk aan kwaliteit en duurzaamheid. Aluminium is licht, sterk, slank en ideaal voor gebruik in grote raampartijen. Omdat aluminium heel veel kleuren en kleurcombinaties biedt, kan het in quasi elke toepassing en voor elke bouwstijl gebruikt worden.

Aluminium
Aluminium
Aluminium
Aluminium

Waarom kiezen

voor aluminium?

De voordelen van aluminium op een rij
 • Sterk en veilig

  Aluminium is een bijzonder materiaal: het is tegelijkertijd heel licht en sterk. Meestal bestaat het uit een legering met hooguit 5% andere materialen, maar die toevoegingen zorgen ervoor dat het even sterk, slijtvast en corrosiebestendig is als staal of brons. Bovendien laat aluminium zich gemakkelijk vormen, waardoor het in eender welk bouwproject gebruikt kan worden.

  Aluminium ramen zijn standaard voorzien van inbraakwerende metalen sluitnokken, zware scharnieren en een antifoutbediening op het raambeslag. 

 • Duurzaam

  Omdat aluminium niet elektrostatisch geladen is, trekt het geen vuil of stof aan. En dat scheelt natuurlijk weer in onderhoud. In elk seizoen jouw ramen en deuren eens met lauw water afwassen is voldoende. Geen gedoe, optimaal genieten.

  Al de aluminium ramen en deuren van in-to* zijn daarbovenop uitgerust met de Triple P-bescherming van Profel:

  • Primair basismateriaal: we gebruiken enkel zuiver aluminium dat geen spoorelementen van recyclage bevat, waardoor de kans op roestvorming geminimaliseerd wordt.
  • Pré-anodisatie: deze extra beschermlaag voorkomt roest en richt zich specifiek op agressieve weersomstandigheden, maar wordt door Profel standaard toegepast op alle aluminium ramen en deuren.
  • Poederlak klasse 2: deze lak is ontworpen om zelfs in extreme klimaten gedurende drie jaar de kleur te behouden. Een klasse 2 poederlak behoudt zelfs in een warm, vochtig klimaat met zeer hoge uv-dosissen zijn kleur. Profel gebruikt deze poederlak voor haar eigen P-kleuren.
 • Veelzijdig karakter

  Of je nu gaat voor strak modern of rustiek landelijk, of iets daartussenin: aluminium is zo veelzijdig dat het in elk interieur thuishoort. Met talloze verschillende stijltypes en een onbeperkte keuze in kleurschakeringen, vinden aluminium ramen en deuren probleemloos hun weg naar jouw woning of bedrijfspand.

  Onze aluminium ramen komen in alle kleuren van de regenboog: naast alle RAL-kleuren heb je keuze uit 21 unieke Profelkleuren in verschillende afwerkingsstijlen. Glanzend, mat, ruw of effen: het kan allemaal.

 • De zekere optie

  Aluminium heeft een hoge spankracht, wat ervoor zorgt dat glas stabiel vastzit in het profiel, en dat maakt het materiaal veruit de beste optie voor grote glaspartijen. En omdat aluminium zo onderhoudsvriendelijk is, moet je ook amper de ladder bovenhalen. Samen met de juiste glaskeuze krijg je ramen of deuren die voldoen aan alle vereisten op vlak van geluids- en thermische isolatie.

 • Ecologische keuze

  Puur in aankoopprijs is aluminium duurder dan de alternatieven, maar staar je daar zeker niet blind op. Omdat aluminium een goede thermische isolatie biedt, bespaar je op jouw verbruikskosten. Het materiaal is bovendien 100% recycleerbaar en dus veruit de meest ecologische keuze.